Borákova Prievidza – súťaž v hre na bicích nástrojoch

Na našej škole vyučujeme aj hru na bicie nástroje, o ktorú nemajú záujem len chlapci, ale aj dievčatá. A dve naše „bubeníčky“, Saša Krajčírová a Rebecca Smolárová, sa zúčastnili 21. marca 2024 súťaže v hre na bicích nástrojoch Borákova Prievidza. Túto súťaž už 7.rok usporadúva Základná umelecká škola Ladislava Stančeka v Prievidzi.

Pre našu školu aj obe dievčatá to bola premiéra, a to hneď popri početnej konkurencii z celého Slovenska. Súťaže sa zúčastnili žiaci od Záhoria až po Humenné. Spolu to bolo vyše 100 súťažiacich detí.

Saška, ktorú môžete poznať ako vynikajúcu cimbalistku, sa len pred dvomi rokmi rozhodla začať sa učiť na bicie. Napriek tomu krátkemu času získala vo svojej vekovej kategórii, spomedzi 22 žiakov ktorí na bicie hrajú oveľa dlhšie, krásne umiestnenie v striebornom pásme.

Rebecca je v prvom ročníku hudobného odboru. Vo svojej vekovej kategórii ako jediné dievča medzi 11 deťmi získala zlaté pásmo a celkové tretie miesto.

Na dievčatá a na ich pána učiteľa Petra Skalu sme právom pyšní, gratulujeme k tomuto úspechu, a už teraz sa tešíme na budúci ročník.